29 Kasım 2016 Salı

Amerikada Alışveriş Ve Marketler...





Amerika denilince zannediliyor ki orada insanlar yemek yemiyor ya da bizim yediklerimizden farklı yiyecekleri vardır. Bu düşüncenin bazısı yanlış bazısı  da doğru. 


Amerikadaki Marketlerden Biri H E B


HEB  orada türkiyedeki gibi okunmuyor çoğu türk ilk gittiğinde HEB e gidiyorum gibi cümleler kurar fakat okunuşu farklı.
Orada şu şekilde okunuyor ; EYÇ İ Bİ. yani birleşik okursak eyçibi bu tarz hatalara düşmeyelim türk arkadaşlarımız öğrenirse dilinden kurtulamazsınız. :)







Bu market çoğu eyalette bulunur; neyi nerede bulabileceğinizin en iyi haritasıdır ihtiyacınıza çok aramadan ulaşmanızı sağlayabilir.







Ana maddeler olarak meyve, içecek, konserve, mutfak için gerekli olan her şey yiyecek, içecek, tabak , çanak + olarak bazı eczane ihtiyaçlarınızı acil ağrı kesicilerinizi bulabilirsiniz.

Ucuzluğu konusunda bi eleştiri yapmayacağım bu konu biraz maddiyata ve keyfiyete bakıyor.





Kasaya gelirken aldıklarınızın yüzde 8 tax yani vergi geleceğinide bilerek alışveriş yapın unutmayın  her 1 dolarlık mala aa ne ucuz dememeyi öğrenmelisiniz.

Amerikan dolarını tl ye çevirerek aa bu türkiye de bu fiyattır gibi yanlışlara düşmeyelim çünkü; olduğunuz yer amerika ve aldığınız ürün dolarla aldığınız maaşta...







Son olarak arkadaşlar aldığınız ürünlerin fişini kaybetmeyin çünkü ; burada olduğu gibi  beğenmediğiniz ürünleri iade etme şansınız olabiliyor...

Evet arkadaşlar amerikada marketler ve  alışveriş hayatı konusunu ele aldık umarım bilgilendirebilmişizdir sizleri...


Bu konumuzda amerikada alışveriş hayatı, amerikada marketler,amerikada alışveriş hayatı konularını inceledik amerikada market fiyatlarını ve amerikada alışveriş hayatını facebook instagram ve twitter gibi sosyal medyalarda paylaşıp arkadaşlarınızı bilgilendirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder